Uutiset


Jan 25, 2016

Laihialainen Niko Mäkinen rallin SM-sarjaan


 

AKK:n rallivalmennusryhmään kuuluva laihialainen Niko Mäkinen kilpailee kaudella 2016 rallin SM-sarjassa.
19-vuotias Mäkinen ajaa SM3-luokassa uudella Ford Fiesta R2 ajokilla, kartturina hänellä on Tuukka Shemeikka.

Viime kaudella Mäkinen ajoi junioreiden SM-sarjaa, mutta epäonninen kausi vaihtui lopulta ns. pimeistä kilpailuista nuotitettaviin.
Laukaan avausosakilpailussa silloin ajokkina ollut Honda Civic osui kiveen, jonka vuoksi tukivarsi vääntyi ja edessä oli keskeytys. Toisessa osakilpailussa Limingassa vaihdelaatikkoon ilmennyt vika toi keskeytyksen, eikä sarjan jatkaminen ollut mielekästä sillä mahdollisuudet mestaruuteen olivat jo menneet.

Kaudella 2015 Mäkinen kiersi myös yleisen luokan SM-ralleja, osan kilpaillen ja osan ainoastaan nuotittaen, ja saaden sitä kautta tärkeää kokemusta ennakkotutustuttavista ralleista.
Kausi 2016 alkoi viiden päivän ajoleirillä Hyrynsalmella tammikuun alkupäivinä. Sieltä Mäkinen ammensi arvokasta oppia tulevaa talvikautta varten, joka starttaa 29. tammikuuta Rovaniemen maisemissa ajettavalla Arctic Lapland Rallilla.
SM-rallikausi pitää sisällään kuusi osakilpailua, joista kolme ajetaan talven aikana.
Tulevalla kaudella tavoitteena on ajaa jokaisessa osakilpailussa palkintosijoista, ja kauden yksi suurimmista tavoitteista on AKK:n palkintona oleva osallistuminen Suomen MM-ralliin Citroenilla.

 

- Hyvin fiiliksin lähdetään, saatiin kaudella 2015 vähän näytettä siitä mitä se SM-sarja on ja nähtiin sitten pirelli-rallissa että minkälaista vauhtia siellä pojat ajaa. Safetyvauhdilla riskejä ottamatta lähdettiin sinnekin ja sehän meni ihan kohtalaisesti. (SM3 luokassa oli lähtijöitä 23, Mäkisen sijoitus oli kahdeksas) Nyt ajoleirillä saatiin hyvät kilometrit, minkä aikana vauhtiakin saatiin aivan kohtalaiselle tasolle, eli nyt voidaan lähteä tosi hyvin fiiliksin kauteen 2016 ja toivotaan että saataisiin sieltä se podium sijoitus.

 

Tavoitteiden saavuttamiseksi armeijassa palvelustaan suorittava Mäkinen noudattaa kuntovalmentajansa laatimaa ohjelmaa, osallistuu rallivalmennusryhmän toimintaan ja kehittää yhteistyötään kartanlukija Shemeikan kanssa.

 

Rallin SM-sarjan viralliset sivut:

http://www.rallism.fi/

 

AKK Driver Academy:
http://www.akkdriveracademy.fi/

 

Puistohulmi Racing Facebookissa:
https://www.facebook.com/PuistohulmiRacing/?fref=ts

Yhteistyökumppanit


Puistohulmi Puistohulmi Puistohulmi
     
Maansiirto Maunuksela Puistohulmi