Uutiset


Feb 28, 2016

Niko Mäkinen kaatoi autonsa SM-Vaakuna Rallissa


Mikkelissä ajettu kauden toinen SM-osakilpailu ei tuonut kaivattua palkintosijaa. 
SM3-luokassa Ford Fiesta R2:lla kilpailevat Niko Mäkinen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka starttasivat ralliin tavoitteenaan ajaa viiden joukkoon, mutta jo perjantaina kuljettajapari huomasi, että ajo ei ole kyllin rentoa. 
Ensimmäinen Mikkelin raviradalla ajettu yleisöerikoiskoe meni tunnustellen, eikä kunnon ajorytmiä löytynyt toisella viidentoista kilometrin pituisella pätkälläkään.

- Nuottia kun oltiin raapustamassa, yritin hakea  hyvää kisafiilistä ja sellaista ”ristus ny veretään!” meininkiä, mutta ei sitä oikein tahtonut tulla, ja se näkyikin sitten ajossa. Raviskalla kun oltiin lähtöviivalla, niin jännitti ihan pirusti. Olihan se sitten sen mukainen suorituskin. Heti eka vasen meni vähän pitkäksi ja auto suti pöperölumella. Muuten meni sitten ihan hyvin, ja oli se aika siistiä kun parilähtönä ajettiin.
Kakkoselle koitettiin sitten vähän kovemmin, kun oli kerran kunnon tietä eikä mitään pientä pyöritystä. No, eipä sielläkään saatu oikein rytmistä kiinni, ja eroa kärkeen tuli sitten niissä jo puoliminuuttia. 

Yötauolle tiimi vetäytyi kuitenkin luottavaisin mielin. Edessä oli vielä kuusi erikoiskoetta joiden aikana parannella sijoitusta joka oli tässä vaiheessa luokan kymmenes kahdenkymmenenkolmen startanneen kuljettajan joukossa.

Koitti lauantai, aamu valkeni ja pari oli reitillä jo ennen puolta päivää.
Erikoiskokeet kolme ja neljä sujuivat vielä kohtuullisesti, mutta ero kärkeen kasvoi koko ajan. Nelosen jälkeen sitä oli minuutin verran ja sijoitus oli kymmenes. Edellä olevat kolme kuljettajaa olivat neljäntoista sekunnin sisällä, joten nyt oli aika kiristää tahtia kahdelle viimeiselle pätkälle. 
Viidettä erikoiskoetta autokunta lähti kisaamaan sillä mentaliteetilla, että sijoitus kohenisi tuloslistalla.

- Yötauolle mentäessä koitin keräillä vähän pakettia kasaan että päästäis lauantaina ajamaan  oikeasti kilpaa. No kyllä sieltä sitten pikkuhiljaa alkoi löytymään se rytmi. Oikeestaan vasta siellä vitosella sain hyvän iskun päälle ja sittenhän se lirvahti metsään.

Katsojat auttoivat parin takaisin reitille, mutta aikaa oli kulunut jo yli kymmenen minuuttia.

- Nuottina ulosajopaikkaan mulla oli vasen loiva yli. Koitin sinne sitten työntää melkein nostamatta vitosvaihteella, mutta auto kevensi kumminkin sen verran, että lähti pieni luisu ja perä osui penkkaan. Siitä sain vielä korjattua, mutta sitten kalusto lähti niin sanotusti räpylästä ja keula haukkasi hankeen mistä auto pyörähti aika pehmeästi kerran katonkautta. Onneksi katsojia oli sen verran, että saatiin lapioitua auto tielle, vaikka menihän siinä takalasi rikki, tuulilasiin tuli pieni särö, takaspoileri, katto, vasen kylki ja peilit. Mutta pyörät olivat suorassa, joten ajettiin pätkä maaliin. Huoltoon tultaessa tiimi hoiti peilit kiinni ja teippasi takalasin tilalle jätesäkin. Päätettiin lähteä ajamaan vielä viimeiset 3 pätkää hieman fiilistellen ja hakien hyvää vauhtia.

Ralli oli tämän seurauksena pilalla ja tulostavoitteet sulivat Etelä-Savon lumeen, lopputuloksena oli kuudestoista sija joka toi mukanaan yhden sarjapisteen.
Mikkelin reissusta tuli opetusmatka.

- Kisan jälkeinen fiilis oli aika pettynyt. Ei oikein missään vaiheessa saatu vauhtia päälle, eikä pystytty vastaamaan muiden vauhtiin. Mutta tästä onkin nyt sitten helppo parantaa parin viikon kuluttua, Mäkinen kertoo.

Seuraava osakilpailu ajetaan 11.-12. maaliskuuta Kuopion ymprärisössä, ja katseet on jo siirretty tuohon kilpailuun.


SM-Vaakuna Rallin lopulliset tulokset ja erikoiskoeajat löytyvät täältä:
http://www.rallism.fi/content/fi/3/20238/Livetulokset.html


Pistetilanne SM-sarjassa päivittyy tänne:
http://www.rallism.fi/content/fi/1/20153/Pisteet.html


Seuraavan osakilpailun sivut:
http://www.kuopiotahko.fi/tahko/tahko-ralli/


Puistohulmi Racing:
http://www.puistohulmiracing.fi/cms/


Facebook:
https://www.facebook.com/PuistohulmiRacing/?fref=ts

Yhteistyökumppanit


Puistohulmi Puistohulmi Puistohulmi
     
Maansiirto Maunuksela Puistohulmi