Uutiset


Apr 6, 2016

Jääkausi takana ja teamin katse on käännetty kesään


Kauden kuudesta SM-osakilpailusta on nyt kolme takana ja sijoitus sarjassa on kahdeksas.
Ensimmäinen osakilpailu Arctic Lapland Rally Rovaniemellä oli hieno kokemus, mutta auto sai hieman siipeensä röykkyisillä pätkillä.


- Talvikausihan starttasi tammikuussa Akk Driver Academyn ajoleirillä Hyrynsalmella, josta saimme hyvän rennon fiiliksen ja vauhdin päälle. Sieltä suuntasimme Rovaniemelle, missä ajoimme sitten viidennen sijan. Ongelmiahan sieltä kilpailusta ei puuttunut. Vähän käytiin hangessa ja puolet kilpailusta ajettiin rikkinäisillä iskareilla. Mutta aika tyytyväisiä ongelmiin nähden olimme, Niko Mäkinen kertoo.


Avausosakilpailusta pisteitä tarttui matkaan  viisitoista, joten kausi lähti kohtuullisesti käyntiin. Toinen osakilpailu ajettiin Mikkelissä, ja siellä auto kaatui.


- Rovaniemeltä suunnattiinkin jälleen Keuruun ajoleirin kautta Mikkelin SM-Vaakuna Ralliin, joka ei sitten mennytkään ihan suunnitelmien mukaan. Vauhtia ja rentoa fiilistä ei löytynyt ja perjantain jälkeen emme olleet tyytyväisiä, joten lauantaina lähdimme nostamaan vauhtia.
Kovan takaa-ajon seurauksena tultiin vähän liian lujaa yhteen vasemmalle kääntyvään kurviin ja siinähän se sitten pyörähti kerran katon kautta ympäri. Maaliin ajettiin mutta pettymys oli suuri.


Mikkelistä ei pisteitä herunutkuin yksi, joten nälkää jäi seuraavaan osakilpailuun joka ajettiin Nilsiässä.


- Tahkolta lähdettiin sitten hakemaan mahdollisimman ehjää ja puhdasta suoritusta. Hieman vaikeaa oli jälleen ja suoritukset ailahteli, mutta onnistumisiakin oli. Varsinkin viimeisen pätkän aikaan olimme Tuukka Shemeikan kanssa tyytyväisiä. Vaikeuksien jälkeen löysimme sen rennon fiiliksen ja kaikki sujui hyvin ilman suurempia virheitä. Sieltä 5. sija jälleen ja talvikausi pakettiin. Kaikinpuolin tyytyväisiä ollaan, mutta opittavaa ja parannettavaa kesäkaudelle löytyy paljon.


Tahko SM-rallista pisteitä tuli kymmenen, joten nyt niitä on kasassa kaksikymmentäkuusi. Kausi jatkuu kesäkuun yhdestoista päivä, ja valmistautuminen kesäkisoihin on jo käynnissä.
- Maalis-Huhtikuun vaihteessa on Akk Driver Academyn kuntotestileiri ja sitten kohti kesäkautta. Nyt koitetaan mahdollisimman paljon tässä tauon aikana treenailla nuottia tarkemmaksi, koska aika paljon heittoa siellä vielä on, ja tottakai täytyisi saada myös ajotreeniä jotta saisimme luoton varmasti kohdalleen. Myös oman kunnon treenaamista mahdollisimman paljon lisää ja kesäkauteen hyvin fiiliksin. Tätä kaikkea helpottaa myös se että varusmiespalveluskin loppuu kesäkuussa.


Kolme osakilpailua on siis vielä jäljellä, Sastamala, Turku ja kauden päätös joka ajetaan Tampereella.


Niko Mäkinen ja Tuukka Shemeikka haluavat tässä vaiheessa välittää suuret kiitokset talvikaudesta kaikille yhteistyökumppaneille, tukijoille, taustajoukoille ja koko teamille!


Rallin SM-sarja:
http://www.rallism.fi/content/fi/1/10005/Etusivu.html


Pistetilanne:
http://www.rallism.fi/content/fi/1/10005/Etusivu.html

Yhteistyökumppanit


Puistohulmi Puistohulmi Puistohulmi
     
Maansiirto Maunuksela Puistohulmi