Uutiset


Jun 7, 2016

Niko Mäkinen hakee podiumpaikkaaPuistohulmiracing suunnistaa Satakuntaan, kun rallin SM-sarjan kuudesta osakilpailusta neljäs ajetaan 11.6. Sastalaman ja Huittisten seudulla. Enset Oy SM-Ralli on uusi kilpailu sarjassa, joten lähes koko 119 erikoiskoekilometriä sisältävä reitti on kuljettajille entuudestaan tuntematon.
Reittiin tutustuminen, eli nuotitus alkaa perjantaina heti aamusta, itse ralli starttaa Huittisten kaupungintalolta lauantaina klo 10.00 ja maaliin kilpailijoita odotetaan klo 18.00

 

Edellinen Nilsiässä ajettu ralli jätti Mäkiselle ja kartanlukija Tuukka Shemeikalle hyvän fiiliksen, siellä pari nousi viimeisellä erikoiskokeella kahdeksannelta sijalta viidenneksi.
Parin kuukauden tauon aikana autoa on laitettu kuntoon, moottori on täydellisesti huollettu ja muut osat käyty tarkasti läpi. Teamin testit osoittivatkin, että auto on nyt erinomainen.

- Olimme viikonloppuna testaamassa ja mielestäni auto ei ole ollut koskaan noin hyvässä tikissä, kuulosti korvaankin tosi hyvältä. Myös kuljettajaparille meno maistui ja selvästi nautittiin ajamisesta, eikä millään maltettu lopettaa. Erittäin hyvä merkki, teamin vetäjä Vesa Mäkinen kertoo.

 

Myös Niko Mäkinen oli hymy kasvoilla.

 

- Hyvältä tuntui, huomasi että ollaan saatu vähän miestenkin akkuja ladattua.
Nuottitreeni tällä kaudella on jäänyt liian vähälle varusmiespalvelukseni takia, niin se on meillä Tuukan kanssa seuraava kehityskohde, kun yhteistä aikaa saadaan muutenkin kuin viikonloppuisin. Eli siis säännöllistetään vähän sitäkin hommaa, armeijan pian päättävä Niko Mäkinen kertoo.

 

SM-pisteiden lisäksi Mäkinen ja Shemeikka taistelevat Ford Fiesta merkkisarjan pisteistä, heidät ilmoitti kilpailuun Ford Motorcraft. FST-sarjassa Mäkinen on neljäntenä, kahdeksan pistettä sarjajohtaja Miikka Hokkasesta.

 

Pistetilanne SM3 luokassa kolmen kilpailun jälkeen:

 

1) Anssi Rytkönen 67,5p
2) Jukka Korhonen 43,0p
3) Pyry Ovaska 40,0p
..

8) Niko Mäkinen 26,0p

 

Rallin SM-sarjan sivuille, täältä löydät myös ralliradion:
http://www.rallism.fi/content/fi/1/10005/Etusivu.html

 

Rallin etenemistä voit lauantaina seurata täältä:
http://www.rallism.fi/content/fi/3/20238/Livetulokset.html


Ford Motorcraft:
http://www.fiestar2.fi/?p=288

Yhteistyökumppanit


Puistohulmi Puistohulmi Puistohulmi
     
Maansiirto Maunuksela Puistohulmi