Uutiset


Aug 17, 2016

Niko Mäkinen kaadosta sisuuntuneena Turun SM-ralliin


Kuva: Marika Koliseva

 

Kauden toiseksi viimeinen SM-rallin osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Turussa. Niko Mäkinen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka lähtevät perjantai-iltana starttaavan kilpailuun kovat piipussa, tavoitteena nousta sarjataulukossa.
SM3-luokassa kilpaileva pari on ennen tulevaa rallia seitsemänsiä, joten ilman muiden epäonnea aivan kirkkaimmat mitalit ovat karanneet. Se ei Puistohulmin tiimiä lannista, sillä onnistuneella suorituksella on vielä hyvät mahdollisuudet kivuta hyville sijoille. Nyt täytyy kuitenkin päästä kärkivauhtiin, ja sitä edesauttaa auton alustaan tehdyt muutokset ja onnistuneet testit.

 

- Edellisen SM-kisan jälkeen saatiin alustaan tehtyä muutoksia, meillä oli Kumpumäen Arto jakamassa hyviä neuvoja. Takapään jousitus laitettiin uusiksi, ja autosta tuli paljon rauhallisempi ajettava. Perä ei enää lähtenyt liitelemään, ja se toi etenkin nopeiden paikkojen ajamiseen roppakaupalla lisää varmuutta. Ajatkin paranivat treenipätkällä useilla kymmenyksillä kilometriä kohden, Mäkinen kertoo.

 

Testikilpailuksi tarkoitettu heinäkuun puolessa välissä ajettu ralli Kangasalassa päättyi kaatoon. Mäkinen pääsi ajamaan vain yhden erikoiskokeen maaliin saakka, ja toisella taipaleella auto meni kovasta vauhdista nurin. Kuski ja kartturi selvisivät päiden puistelulla ja hampaiden kiristelyllä, mutta Ford Fiesta koki kovia. Tallissa on kuitenkin vietetty aikaa, osia vaihdeltu ja nyt on auto täydessä tikissä.

 

- Testeistä saatu itseluottamuskaan ei auttanut, kun kuulin nuotin väärin ja mentiin sukkana ojaan. Eipä siinä voinut edes yrittää pelastusta, kun ojan vierellä päivysti rivi puita. Vähän otti kupoliin, kun kellotuksista päätellen oltiin päästy kunnon vauhtiin. Pasi Mäkistä on taputettava olalle suurten kiitosten kera, kun jaksoi vaihdella peltejä ja ehti vielä maalatakin mun rypyttämän auton.

 

SM-rallisarja on etenemässä kohti kliimaksia, Turun kilpailun jälkeen ajetaan vielä Tampereella. Päätöskilpailussa on entistäkin suuremmat panokset, sillä pisteitä jaetaan puolitoista kertaisina.

 

- Monta pointsia on vielä tarjolla, nyt keskitytään täysillä Turun kisaan. Kävimme testaamassa autoa vielä alkuviikosta, ja se toimi kuin unelma. Lähdetään tarkalla ajolla raapimaan mahdollisimman korkeat pisteet, mutta silti kun kypärä laitetaan päähän niin vedetään aina täysillä, Mäkinen päättää.

 

SM-rallin sivut

 

SM-sarjan Pistetilanne

 

Puistohulmi Racing Facebookissa

Yhteistyökumppanit


Puistohulmi Puistohulmi Puistohulmi
     
Maansiirto Maunuksela Puistohulmi