Uutiset


Dec 19, 2016

Niko Mäkinen ja Ford Motorcraft Rally Team aloittavat yhteistyön


 

Laihialainen Niko Mäkinen ajaa kaudella 2017 Ford Motorcraft Rally Tiimissä, sopimus tehtiin joulukuun alussa. Tiimin toisena kuljettajana on Jonna Olkoniemi jota kartturoi Enni Mälkönen.

Rallin SM-sarja käynnistyy tammikuussa, Arctic Lapland Rally on ensimmäinen kauden seitsemästä osakilpailusta. Mäkinen lähtee ”Tunturiin” uudella autolla uuden kartanlukijan Antti Haapalan kanssa.

 

Tiimi tuo Mäkiselle suuren mahdollisuuden.

 

- Nyt kun ajetaan Motorcraft Rally -tiimissä, ollaan Jonnan ja Ennin kanssa samassa varikkoteltassa, se tuo etua molemmille kuljettajapareille.
Tottakai myös uusi auto ja kartanlukija tuovat omat haasteensa kisoihin. Tarkoituksena on saada hyvä määrä testikilometrejä alle Antin kanssa, että saataisiin yhteistyö hiottua kuntoon, sekä kuljettaja sinuiksi auton kanssa. Toimintakin näyttää ulospäin paremmalta kun on kaikki autosta ajovarusteisiin sävy sävyyn, Niko kertoo.

 

Sopimus tiimin kanssa syntyi helposti.

 

-  Ford Motorcraftin vetäjä Arto Kumpumäki otti loppusyksystä yhteyttä ja tiedusteli halukkuutta ajaa tiimissä. Mäkinen pohti asiaa isänsä Vesan kanssa vain hetken, ja jo alkuvaiheessa nousi innostus sen verran kovaksi että päätös syntyi helposti, kertoo Vesa Mäkinen.

 

Toiminta tulevalla kaudella muuttuu myös velvollisuuksien myötä.

 

- Auton ja kuljettajaparin näkee kauden mittaan Ford maahantuojien liikkeissä näytillä ja haastateltavina.

 

Uusi auto ja uusi kartanlukija, näin Niko kertoo Antista.

 

- Antti on oululainen 22-vuotias sähköasentaja. Ralliharrastuksen pariin hän on lähtenyt vuonna 2010 ajaen itse sprinttejä sekä ralleja vuoteen 2014 saakka. Tuolloin hän siirtyi kartanlukijan penkille ja seuraavat kaudet ovat menneet SM-sarjaa ja muita nuottiralleja kiertäen eri kuljettajien kanssa.

 

Uudesta autosta, hieman muuttuneesta SM-sarjasta ja tiimin kuulumisista kerromme tammikuussa, kun sarjan lähtölaukaus on ovella.

Yhteistyökumppanit


Puistohulmi Puistohulmi Puistohulmi
     
Maansiirto Maunuksela Puistohulmi