Uutiset


Mar 12, 2017

Niko Mäkisen SM-Ralli Nilsiässä oli taistelua auton tehojen hiipuessa


Ahtopaineet alas - verenpaineet ylös. Niko Mäkisen Tahko SM-ralli oli taistelua auton tehojen kadotessa jo avauserikoiskokeella.

 

Kauden kolmas SM-ralli ajettiin Nilsiässä upeassa talvisessa kelissä, mutta Niko Mäkinen ja kartturi Antti Haapala eivät auringonpaisteesta ehtineet nauttia, siitä piti huolen Ford Fiestan oikkuileva turbo. Kuljettajaparin verenpaineet nousivat sitä mukaa kun ahtopaineet laskivat.

 

Mäkinen ajoi kymmenenneksi SM3-luokassa, ja oli kilpailun jälkeen pettynyt.

 

- Testissä kaikki oli hyvin, auto pelasi ja lähdettiin nilkka suorana ykköspätkälle. Maalissa katsottiin aikaa ja ihmeteltiin, että nyt menevät muut hemmetin lujaa tai itse olen unohtanut miten ajetaan kilpaa, kyselin jo Antilta peiliä lainaksi. Aika nopeasti toki huomattiin, ettei autossa ole aivan kaikki kohdallaan, ja kun päästiin isommalle baanalle niin tajuttiin ettei tämä laite oikein jaksa vetää, Mäkinen kertoo selvästi harmistuneena.

 

Kilpailussa ajettiin yhteensä kuusi erikoiskoetta, ensimmäisellä Mäkinen oli yhdeksäs. Sijoitukset pysyivät samoilla paikkeilla rallin loppuun saakka, ja maalissa Mäkinen näki jo asian valoisatkin puolet.

 

- Vielä viimeisellä pätkällä auto alkoi jostain syystä pätkimään, liekö turbon vähäinen osanotto kisaan tehnyt jotain muutakin hallaa, mutta nyt päästään tutkimaan rauhassa koko auto läpi. Plussan puolelle voidaan merkata se, että päästiin maaliin, kilpailu oli upeasti järjestetty ja saatiin joitain pisteitä raavittua kasaan. Ei tässä päätä pensaaseen työnnetä, vaan laitetaan auto iskuun ja ladataan täydellä höyryllä seuraavassa kisassa!

 

SM3-luokka Tahko SM-Rallissa:

 

1)   Emil Lindholm
2)   Taisko Lario
3)   Joni Viitala
10) Niko Mäkinen

 

Täältä löydät rallin täydelliset tulokset

 

Rallin SM-sarjassa ajetaan seitsemän osakilpailua, seuraavan kerran SM-pisteistä taistellaan Riihimäellä toukokussa.

 

Tänne ilmestyvät SM-luokan pisteet

 

Ralli SM 

 

Puistohulmi Racing Facebook

Yhteistyökumppanit


Puistohulmi Puistohulmi Puistohulmi
     
Maansiirto Maunuksela Puistohulmi