Uutiset


Feb 27, 2018

Kauden kolmas palkintosija tavoitteena Joensuun SM-rallissa


Kuva: AKK / Toni Ollikainen

 

SM-rallissa talviosakilpailuja ajetaan kolme, kausi alkoi Rovaniemen Tunturirallilla, jatkui Vaakunarallin merkeissä Mikkelissä ja nyt on vuorossa SM-Itäralli Joensuussa. Tunturista Niko Mäkinen ja kartturi Jarno Ottman saivat toiseksi korkeimmat SM-pisteet, Mikkelissä tuloksena oli kolmas sija. Ford Motorcraft Rally Teamia edustava Mäkinen on sarjassa toisena, ykkösenä on kauden molemmat osakilpailut voittanut Jaro Kinnunen.

- Mikkelin jäljiltä on taas analysoitu meidän suorittamista ja auton käyttäytymistä,  sekä mietitty, että miksi vauhti hiipui vaikka vähän koitettiin sitä nostaa. Oman tuntuman pohjalta  auton dataa käytiin läpi ja voitiin todeta että autostahan oli jälleen turbo väsähtänyt, joten se lähti nyt ensimmäisenä vaihtoon. Testiä ei suuremmin keretä ajaa Joensuuta varten, mutta "rännillä" (Laihian UA:n harjoituserikoiskoe) käyn tiistaina kokeilemassa muutaman vedon, että kaikki varmasti toimii.

SM-Itärallissa ajetaan kuusi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan sata kilometriä. Ralli ajetaan kokonaisuudessaan lauantaina, lähtö tapahtuu klo 10 Joensuun matkustajasatamasta ja maalissa kilpailijat ovat klo 18. 

- Vähän on meinannut nuhakuumekin piinata, mutta muuten on tosi hyvä fiilis taas lähteä kilpailuun. Koitetaan tehdä asioita vielä paremmin kuin Tunturissa ja Mikkelissä, ja täten saavuttaa tavoitteet. Kyllä se voitto houkuttelisi todella kovaa, mutta se vaatii jokaisen osa-alueen täydellistä onnistumista, ja luonnollisesti riskejä pitäisi ottaa enemmän. Mutta kolmen nippuun tähdätään, toki mitä korkeammalla ollaan, sen parempi, Mäkinen päättää.

Rallin tuloksia voit seurata täältä

 

Ralliradio pitää kuulijan ajan tasalla aamusta iltaan

GPS seuranta

Ouneva Group SM-Itäralli 

Yhteistyökumppanit


Puistohulmi Puistohulmi Puistohulmi
     
Maansiirto Maunuksela Puistohulmi