Uutiset


Feb 25, 2019

Niko Mäkinen nousi F-Rallisarjan johtoon


Kuhmoisissa ajettu kauden toinen F-Rallisarjan osakilpailu sujui Niko Mäkiseltä lähes nappiin. Laihialainen ajoi Jarno Ottmanin kartturoimana luokkansa ylivoimaiseen voittoon ja yleiskilpailun toiseksi, ja nousi kaksivetoisten nuottisarjan johtoon. Lopputuloksesta huolimatta Mäkinen ei ollut aivan tyytyväinen kilpailuunsa, viimeisellä erikoiskokeella vetoakselin katkeaminen jätti jossiteltavaa.


- Voisi edes joskus mennä niin kuin elokuvissa, ilman harmeja, Mäkinen totesi.


Mäkinen lähti pitämään vauhtia heti ensi metreistä. Avauserikoiskokeelle ladattu kuuden sekunnin pohja-aika omassa luokassa ennakoi päivän kulkua. Toisella pätkällä ero oli jo yli 15 sekuntia ja kolmen erikoiskokeen jälkeen tauolla Mäkinen johti luokkaa jo lähes minuutilla. Yleiskilpailussa sijoitus oli tässä vaiheessa kolmas.


- Pidettiin sellaista hyvältä tuntuvaa vauhtia yllä. Ajo sujui rennosti eikä otettu riskejä.


Tauon jälkeen ajettiin kaksi erikoiskoetta. Viimeiseksi oli säästetty todellinen herkkupala, rallin pisimmällä erikoiskokeella oli mittaa 25 kilometriä, siellä ratkaistiin kilpailun voitto. Johdossa ollut Anssi Valkonen joutui keskeyttämään, Mäkisen Hondasta rikkoontui vetoakseli ja kaksivetoisten yleiskilpailun voittoon nousi pohjat ajanut jurvalainen Joni Hiipakka.


- Satsattiin viimeiselle pätkälle, tie oli teknistä ajettavaa ja tiesin että siellä saa tehtyä eroja. Tuli tosi hyvin lähes loppuun saakka. Neljä kilometriä ennen maalia oli nyppy josta hypättiin vinossa kuskin puolen etukulmalle, auto riuhtaisi samassa vasemmalle ja meinasi karata hankeen, mutta sain sen väännettyä takaisin tielle. Huomasin heti että vetari meni rikki, ajeltiin sen jälkeen hissun kissun maaliin. Oli pitkät neljä kilometriä, Mäkinen paketoi.F-Rallisarjassa on viisi osakilpailua, seuraava ajetaa Toivakassa kesäkuun alussa ja finaalikilpailu kaasutellaan lokakuussa Laihialla.
 
Luokkatulokset (lk7):

1) Niko Mäkinen 40:30,2
2) Jaakko Ollikkala -1:29,4
3) Mikael Kettunen -1:31.2
 
Sarjatilanne 2WD nuotti 2/5
 
1) Niko Mäkinen 52p
2) Joni Hiipakka 49p
3) Jaakko Ollikkala 41p

Yhteistyökumppanit


Puistohulmi Puistohulmi Puistohulmi
     
Maansiirto Maunuksela Puistohulmi