Uutiset


May 14, 2015

Niko kurvailee jatkossa vain nuotitettavia ralleja


AKK:n rallivalmennusryhmään tälle kaudelle komennuksen saanut Niko Mäkinen ajoi vielä päättyneellä talvikaudella junioreiden SM-ralleja. Kun rallit nyt kesän alkaessa siirtyvät sorapinnalle, muuttuu myös Nikon rallien suunta. Pimeät kilpailut saavat jäädä ja laihialainen nähdään jatkossa vain ennakkotutustuttavissa eli nuotitettavissa ralleissa. Nikon kesäkausi käynnistyy toukokuun 16. päivänä Lopella ajettavassa Kaloppi-rallissa.

 

-Rallivalmennuksessa on koko ajan tähdätty nuotitettaviin ralleihin. Valmennusleirien lisäksi olen ollut nuotittamassa kaikki tämän kauden yleisen luokan rallien reitit. SM-sarjan talvikauden viimeinen kisa Pohjanmaa Ralli oli ensimmäinen kilpailuni jonka ajoin nuottikisana A-junnuissa. Nyt kun valmennuksessa mennään koko ajan nuottikisojen suuntaan, ei ole enää järkevää sotkea rytmiä pimeillä ralleilla. Jatkossa ajan vain nuottiralleja, Niko kirkastaa.

 

Pohjanmaa Rallissa Niko päästeli junnujen puolella luokkavoiton samalla Honda Civicillä, joka on palvellut kisapirssinä tämän kauden alusta alkaen. Nuotit luki Lapuan Urheiluautoilijoita edustava Tuukka Shemeikka. Sama kolmikko on ilmoitettu myös Kaloppi-ralliin.

 

-Lopen ralli on sopiva paikka hakea tuntumaa kesäkauden sorateihin. Ajoleireillä on ajettu harjoituspätkiä nuoteista, mutta on eri asia ajaa oikea ralli nuoteista.

 

-Seuraava kisa on kuukauden päästä ajettava Joensuun SM-ralli. Tuukan kanssa jatkamme siellä ja kausi jatkuu yleisen luokan SM-ralleilla. Myös joku 0-auto keikka on kalenteriin varattuna. Loppukauden aikana on tarkoitus saada kaikki tehot irti rallivalmennuksesta, että jatkossa on helpompi keskittyä hyvän tuloksen tekemiseen SM-ralleissa.

 

Lopen Kaloppi-rallissa ajetaan viisi erikoiskoetta, joille kertyy mittaa yhteensä 60 kilometriä. Ralli käynnistyy lauantaina 16. toukokuuta klo 16:01.

 

 

Teksti: JiiVee Korpela

Yhteistyökumppanit


Puistohulmi Puistohulmi Puistohulmi
     
Maansiirto Maunuksela Puistohulmi