Uutiset


May 20, 2015

Lopen nuottirallista kaikki oppi talteen


 

 

Puistohulmi Racingin miehistö Niko Mäkinen ja kartturi Tuukka Shemeikka avasivat rallin kesäkauden Lopella. Saman päivän aikana tehty viiden erikoiskokeen nuotitus ja kilvanajo sujui miehistöltä joustavasti. Niko ja Tuukka päästelivät kaikilla erikoiskokeilla luokkansa toiseksi nopeimman ajan ja olivat myös lopputuloksissa luokan kakkosina.

 

-Rallin päätarkoitus oli ajaa sisään sitä oppia mitä kauden aikana on opeteltu nuotitettavista ralleista. Ajoimme omaa kisaa seuraamatta muiden tekemisiä. Olen lopputulokseen täysin tyytyväinen. Nuotti ja ajo osuivat hyvin yhteen, eikä mitään pahempia virheitä tullut koko päivän aikana. Ajettiin täysin turvallista vauhtia, ottamatta riskiä millään kohtaa. Kiristämiseen olisi ollut varaa, mutta nostetaan vauhtia vasta sitten kun luottamus nuotteihin kasvaa kokemuksen myötä, järkeili Niko rallin jälkeen.

 

Pientä jännitystä miesten kisaan tuli ensimmäisellä erikoiskokeella kun Hondan vetoakselin suojakumi irtosi paikaltaan.

 

-Suojakumi saatiin pätkän jälkeen paikalleen, mutta pientä jännitystä riitti kuitenkin lopuille pätkille, kun ei ollut varmuutta siitä pääsikö hiekka pilaamaan vetoniveltä. Mitään ongelmia ei kuitenkaan päivän aikaan ilmennyt, Niko tarkensi.

 

Seuraavan kerran Niko ja Tuukka sovittelevat vauhtia nuottien mukaan kun rallin SM-sarjan kesäkauden ensimmäinen kisa päästellään Joensuun ympäristössä kesäkuun 13. päivänä perinteisen Itärallin merkeissä. Sitä ennen Niko hioo ajamisen oppeja AKK:n rallivalmennettavien leirillä yhden viikonlopun ajan.

 

Teksti: JiiVee Korpela

Yhteistyökumppanit


Puistohulmi Puistohulmi Puistohulmi
     
Maansiirto Maunuksela Puistohulmi