Uutiset


Jun 16, 2015

Niko otti omansa Joensuun vaativilta ralliteiltä


Niko Mäkisen ja kartturi Tuukka Shemeikan kesäkausi SM-rallien merkeissä käynnistyi Joensuun Itärallissa. Yhdentoista vuoden jälkeen Itäralli palasi rallikalenterissa alkuperäiselle paikalleen kun kisa kiskaistiin kesärallina. Vaativat olosuhteet karsivat maaliin saakka ajaneiden joukkoa. Ulosajot päättyivät lähes poikkeuksetta keskeytyksiin. Nikon ja Tuukan Itäsuomen keikka meni paremmin kuin hyvin. A-junnujen luokka- ja yleiskilpailun voitto ei jätä korjattavaa.

 

-Ei ralli voisi paremmin mennä. Luokkapohjat tulivat jokaiselta erikoiskokeelta ja junnujen yleiskilpailun voitto ratkesi ralli toiseksi viimeisellä pätkällä. Siellä siirryimme junnujen johtoon 0,4 sekunnilla ohi nelivetoista Mitsubishia kuskannutta Joensuun Urheiluautoilijoiden Juha Vinniä. Viimeisellä pätkällä sitten vielä kasvatettiin eroa Vinniin, myhäili Hohda Civicillä potin vienyt laihialainen.

 

Junnujen yleiskilpailussa Niko oli lopulta 8,9 sekuntia Vinniä nopeampi ja omassa kaksivetoisten luokassa ero toiseksi tulleeseen venähti reiluun minuuttiin. Ainoa murhe Nikon päiväohjelmassa oli pätkällä löystynyt iskunvaimennin. Se ei kuitenkaan pahemmin vauhtia hidastanut ja huollon jälkeen Honda Civic on täydessä tikissä. Alkukaudella vaivanneet tekniset viat olivat Itärallissa historiaa.

 

-Olen todella tyytyväinen, että pystyimme ajamaan koko rallin läpi ilman yhtäkään pahempaa tilannetta. Reitin varrella oli paljon parkkipaikkoja joihin oli moni kokenutkin kuljettaja jäänyt ulosajon seurauksena. Me säästyimme noilta ongelmilta. Auto toimi hienosti ja nuotitkin osuivat nappiin, vaikka välillä tiukkoja ylityksiä mentiin todella ilmavasti.

 

SM-sarjan seuraava ralli ajetaan elokuun loppupuolella Turun ympäristössä. Nikolla riittää ohjelmaa rallin merkeissä myös keskikesällä. Hyvään iskuun viimeistelty Honda on nyt myynnissä. Loppukauden tavoite on päästä rallipoluille nykyaikaisemmalla ralliautolla.

 

Teksti: JiiVee Korpela     

Yhteistyökumppanit


Puistohulmi Puistohulmi Puistohulmi
     
Maansiirto Maunuksela Puistohulmi